Filosofi

Min filosofi är baserad på kunskap om hundars kommunikation och beteende. Genom att observera och lyssna på våra hundar kan vi lära oss väldigt mycket. Jag försöker arbeta på det mest autentiska, vänliga och respektfulla sättet som möjligt. Att ha förståelse, respektera hundens behov, känslor och kommunikation.
 
Strävan är att skapa en länk mellan ägare och hund. Genom att förstå varandra och utvecklas tillsammans kan vi bygga en ärlig och kärleksfull relation baserad på ömsesidig respekt och tillit. Då kan vi leva tillsammans i harmoni med en behaglig vardag där alla kan trivas och må bra.

Jag jobbar med ett holistiskt perspektiv, där helheten spelar stor roll. Att ta information och hänsyn till så mycket som möjligt kring hunden, för att bättre skapa en fullständig förståelse för individen. Allt ifrån grundläggande behov till stress och hälsa. Det är nämligen svårt att gå fint i koppel om man har jätteont i magen och känner sig stressad. Det gäller då att identifiera orsaken och starta i rätt ände. Eller ännu bättre skapa en tillvaro och en relation från början som förebygger problem för både hund och ägare. Jag tar helt avstånd från fysiskt bestraffning och jobbar med positiv förstärkning samt autentisk kommunikation. 
 
Jag kan erbjuda vägledning och stöd angående olika typer av förfrågningar;
valpcoaching, problemrelaterade beteenden, hantering, autentisk kommunikation eller helt enkelt öka förståelsen för din hund och fördjupa eran relation. DabbaDog erbjuder även kursverksamhet. Mera information om vilka tjänster jag erbjuder kan du hitta här.
 
Tveka inte att hör av dig här om du har några funderingar.

Cecilia Andersson tillsammans med sina dåvarande hundar Dalton och Jackie.